Ik heb alcohol gedronken de avond voor het zetten van mijn tattoo. Is dat erg?

Erg is een groot woord. Is het verstandig? Nee, dat niet. Het wordt over het algemeen aangeraden om 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol te drinken. Na het zetten van je tattoo is het raadzaam om een aantal dagen geen alcohol te drinken.

Waarom uitkijken met alcohol en je tattoos?
Hier zijn een aantal redenen voor. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rij gezet:

Alcohol drinken voor het tatoeëren verdunt je bloed, waardoor er tijdens de sessie meer bloed vrijkomt. Voor de artiest is het nu moeilijker werken, omdat hij minder goed kan zien wat hij doet. Ook is het voor jou geen pretje als het bloed steeds weggeveegd wordt.

Als je bloed dunner is, gaat er ook meer van naar je nieuwe tattoo. Wanneer dit extra bloed zich met de inkt mengt, wordt de inkt dunner en loop je het risico op een minder mooie tattoo. Je tattoo kan vager zijn dan je wilt en als je pech hebt, blijft je tattoo minder lang mooi.

Als je echt heel veel alcohol (of een ander middel, drugs bijvoorbeeld) hebt gebruikt doe je soms dingen waar je achteraf spijt van hebt. Een heel aparte tattoo zetten bijvoorbeeld. Dit is niet alleen balen voor jezelf, maar ook voor de tattoo artiest, want de kans is groot dat je bij hem gaat klagen over je nieuwe aanwinst. Niet goed voor zijn reputatie dus.

Erg is een groot woord. Is het verstandig? Nee, dat niet. Het wordt over het algemeen aangeraden om 24 uur voor het tatoeëren geen alcohol te drinken. Na het zetten van je tattoo is het raadzaam om een aantal dagen geen alcohol te drinken. Waarom uitkijken met alcohol en je tattoos? Hier zijn een aantal…

Leave a Reply

Your email address will not be published.